Szabad Szoftver Konferencia és Kiállítás 2009, Budapest

Az FSF.hu Alapítvány a korábbi sikeres Ubuntu Konferenciák utódjaként, ám azokhoz képest bővített témakörrel megrendezte a Szabad Szoftver Konferenciát és Kiállítást.

A rendezvény a BME Informatikai épületében került megrendezésre 2009 október 31-én. A konferencia reggel kilenc órától délután negyed hatig tartott. Szekciói és a kiállítás párhuzamosan zajlottak, így minden látogató találhatott a maga számára megfelelő elfoglaltságot.

A konferenciára jó nevű előadókat, kiállítóként pedig szabad szoftverekkel foglalkozó civil, szakmai szervezeteket és cégeket hívtunk meg. A konferencia előadáslistája a "részletes program" menüpontban tekinthető meg. A részvétel látogatók számára ingyenes volt, de regisztrációhoz kötött.

Konferencia kiadvány

Az előadások anyagából konferenciakiadvány készült, mely ISBN számot is kapott. A konferencia kiadványért az előadók (itt: szerzők) mellett Zelena Endrét és Kiss Gabriellát illeti köszönet. Az ő áldozatos, hatalmas munkájuknak is köszönhető hogy elkészült a közel kétszáz oldalas, szép és színvonalas könyv.

A konferencia után

A visszajelzések alapján sikeresnek nevezhetjük a konferenciát. Csaknem háromszáz hallgató jelent meg, az előadásokkal, a kiállítással és a szervezéssel elégedetten távoztak. A konferencia végén a közönség szavazhatott a legjobb előadásról, melynek előadója különdíjban részesült. A legjobb előadói helyen holtverseny alakult ki Höltzl Péter és Kis Gergely között. Mindkettőjüknek gratulálunk, kiváló teljesítményükért egy-egy 2TB-os külső diszk a jutalmuk.

Üdvözlettel:

Konferenciaszervező csapat, FSF.hu Alapítvány