Szabad Szoftver Konferencia és Kiállítás, 2017

Időpont: 2017. március 25.

Helyszín: Villányi úti Konferenciaközpont, Bp. XI., Villányi út 11-13.

A részvétel a látogatók számára ingyenes volt, de regisztrációhoz kötött.


A konferencia legjobb előadója a közönség szavazatai alapján:
    Horváth Gábor – ELTE, DoktoranduszTovábbi információk

Az FSF.hu Alapítvány 2017-ben újra megrendezte a Szabad Szoftver Konferenciát és Kiállítást Budapesten.

A konferencia Budapesten, a Villányi úti Konferenciaközpontban volt, reggel fél tíztől délután ötig tartott. Három szekcióban párhuzamosan zajlottak a szakmai előadások, ezekkel párhuzamosan a helyszínen szabad szoftverekkel és szabad kultúrával kapcsolatos kiállítás volt. Reményeink szerint minden látogató talált őt érdeklő előadásokat vagy más érdekes elfoglaltságot.

Hasznos információk

Az ebédszünetben a helyi étteremben meleg ételt lehetett kapni. A környéken autóval parkolni lehetséges, de igazán közel nem mindig egyszerű. Érdemes volt időben érkezni, hiszen a megnyitó rögtön sorsolással kezdődött: két szerencsés nyertes a közönségből együtt ebédelhetett a konferencia előadóival.

A konferencia során ismét lehetőség volt a konferencia előadóinak értékelésére, amely egyrészt segít nekünk a jövőbeli program kialakításában, másrészt a legtöbb szavazatot begyűjtő előadó ajándékban is részesült. A konferencia végén pedig szokásos módon kisorsoltunk jópár konferencia pólót, valamint egy hivatalos Raspberry Pi 3 kezdőcsomagot (Raspberry Pi 3 Model B, 8GB NOOBS SD card, Raspberry PI Ház málna/fehér színben, 5.1V 2.5A multi-region tápegység, 1m HDMI kábel, USB optikai egér és billentyűzet, továbbá egy példány az Adventures in Raspberry Pi Foundation Edition könyvből). A sorsoláson való részvételhez csak annyit kellett tenni, hogy részt vett valaki a teljes konferencián, majd az utolsó előadás után leadta a szavazatait az általa látott előadóra.

A konferenciára Magyarország legjobb előadóit, kiállítóként pedig számos szabad szoftverekkel foglalkozó civil, szakmai szervezetet valamint céget hívtunk meg. A részvétel látogatók számára ingyenes volt, de regisztrációhoz kötött. Az előadások anyagából konferenciakiadvány készül majd, mely ISBN számot is kap.

Üdvözlettel:

Konferenciaszervező csapat, FSF.hu Alapítvány